vineri, 6 iulie 2012

Băsescu are dreptate


Astăzi, Parlamentul României va dezbate cererea de suspendare din funcție a președintelui României, domnul Băsescu Traian, în vederea demiterii prin referendum național, pentru grave și multiple încălcări ale Constituției aceleiași Românii. Este de așteptat ca votul majoritar să fie favorabil acestei cereri. Și credem asta deoarece nimeni nu s-ar fi apucat de un asemenea demers fără să conteze pe un anumit număr de parlamentari și, implicit, de voturi.


Nu este nici o surpriză că domnul Băsescu Traian nu este de acord cu acest demers și i se opune din toate puterile, zbătându-se, cum zice chiar domnia sa, mai mult cu vorbele decât cu faptele.
Vorbele domniei sale, spuse prin gura personală sau printre dinții celor ce continuă să meargă „pe mâna lui”, deși văd cu ochiul liber că este una perdantă, se înscriu în trei categorii mari.
Prima este cea a amenințărilor. Domnul Băsescu îi amenință pe cei care îi vor răul, adică îl vor dat jos din tronul de la Cotroceni, dar fără să le spună ce-ar păți. Este un fel de „știți voi ce vreau să zic!” Vreo doi parlamentari, ce trecuseră în tabăra noii majorități mai mult ca sigur că au știut la ce se referă domnul Băsescu și au revenit, spășiți, în rândurile băsiste. „Iartă-ne, stăpâne, că ne-a luat Dumnezeu mințile!” au zis ei și au promis că nu o să mai facă. Capii răutăților, însă, prin vocea domnilor Crin Antonescu, Kelemen Hunor și Victor Ponta, par a nu se speria de amenințări. Domnul Oprea tace, că atâta știe domnia sa să facă, atunci când vrea să facă bine. Însă, prin tăcerea sa, ne lasă pe noi nedumeriți. Nu știm dacă îi este sau nu frică de amenințările băsescului.
Data trecută când a fost suspendat, domnul Băsescu i-a identificat pe cei ce i se opuneau ca „Cei 322” și le-a „tras-o” când a făcut un referendum de cvasi-desființare a Parlamentului, prin dispariția unei camere și reducerea numărului de parlamentari la 300. Câțiva dintre ei ori și-au pierdut funcțiile și privilegiile, ori au ajuns chiar în închisoare. Adică, amenințările băsescului nu sunt numai vorbe în vânt.
A doua categorie de vorbe în apărarea domnului Băsescu este cea a avertismentelor. Ni se spune ce o să pățim, noi, cu toții, dacă îl va suspenda Parlamentul, că de demiterea prin referendum nici nu se vorbește, încă.
Cea mai groaznică situație va fi că cei ce îi vor lua locul îl vor elibera pe Adrian Năstase. Preluând această temă în propaganda băsistă, vreo doi „oameni de presă” s-au găsit să sugereze că, de fapt, toată campania împotriva stăpânului lor nu este altceva decât un plan de eliberare a domnului Năstase, fost prim-ministru și actualmente primul prizonier politic de după 1963. Desigur, domnii Antonescu și Ponta nu se preocupă doar de salvarea tovarășului lor, dar iau seama că, lăsându-l în pace pe domnul Băsescu, vor ajunge și ei la fel ca Năstase, de corupți ce sunt. Adică, mă înțelegeți, nici nu se pune problema că domnul Băsescu merită suspendat și demis! Nu! Altele sunt dedesupturile planului diabolic de lovire a acestuia.
Un alt avertisment băsist este că vor veni comuniștii la putere, fie ei neo- sau cripto-comuniști. Asta, deoarece, în momentul de față, domnul Băsescu apără el însuși Țara de un asemena flagel. El, fost agent secret al blocului comunist, fost nomenclaturist al Partidului Comunist Român, fost demnitar al regimului Ceaușescu a „condamnat” comunismul, pe mâna și cuvintele altor foști sau membri ai protipendadei de foști. Este marea realizare a Regimului Băsescu și ea este acum pusă în pericol de acțiunea concertată a comuniștilor ascunși sub blană liberală. Oricum, este greu de găsit alte realizări ale domnului Băsescu care să trebuiască să fie apărate.
Poporul va suferi enorm, ne mai avertizează domnul Băsescu și acoliții domniei sale, decum nu va mai fi această domnie a sa la Cotroceni. Ei nu merg până acolo încât să ne descrie aceste posibile suferințe, dar, cu siguranță, vor fi mai mari decât cele actuale, când suferim doar de furtul banului public, de cel mai criminal și mai scump sistem de sănătate publică din istoria României, de cea mai proastă școală publică, de salarii mizere pentru cei ce mai au încă de lucru, de pensii mult sub nevoi și merite, precum și de o umilință internațională generalizată.
În sfârșit, a treia categorie de vorbe ale domnului Băsescu Traian este formată din minciuni și dezinformări. Domnia sa are principiul că, atâta vreme cât nu scrie și semnează cu mâna și semnătura sa, orice ar spune nu are nici o valoare juridică, deci nu poate fi condamnat pentru aceasta. De aceea, nu are nici o reținere în a spune orice, oricui, atâta vreme cât ceea ce spune îi aduce avantaje materiale evidente.
O asemenea tactică a fost foarte de succes pentru domnul Băsescu în trecut și ar fi fost păcat să nu o practice în continuare. Nu am uitat încă acuzația de furt masiv de voturi în primul tur al alegerilor ce l-au făcut președinte pentru prima dată, în 2004 și care s-a dovedit o mare minciună deliberată, dovadă adusă cu prețul carierei unei procuroare.
Acum, zilele acestea, temele preferate ale domnului Băsescu se îndreaptă spre decredibilizarea oponenților declarați, începând cu domnul Victor Ponta, cel acuzat de plagiat și poreclit de Băsescu însuși „premierul copy-paste”, precum și pe negarea evidenței că domnia sa chiar a înfăptuit tot ceea ce este menționat în documentul de suspendare și multe altele.
Cea mai flagrantă dezinformare este legată de teza că declarațiile sale, pe baza cărora s-au întemeiat acuzațiile de încălcare gravă a prevederilor Constituției României nu sunt și nu pot fi probe ale eventualelor fapte de această natură. Cu bună știință și cu viclenie specifică, domnia sa pune semnul egal între încălcarea legii, ce are consecințe penale și care trebuie dovedită în instanță de procurori, cu încălcarea Constituției, ce consecințe politice și care trebuie dovedită în fața Poporului, ce va da verdictul la referendum.
Ceea ce uită domnul Băsescu este că domnia sa a încălcat și legea, de multe ori, numai că este ferit de consecințele penale ale acestor înfracțiuni de domnul Morar de la Procuratură, ce crede că un președinte este imun la legea penală. De ceea acest domn Morar este ținut pe funcția de șef al anticorupților, în pofida oricăror legi.
Cu aerul că știe ceea ce zice, domnul Băsescu Traian ne-a avertizat că planul adversarilor săi este mai amplu decât propria sa suspendare. „Ei vor să pună mâna pe Justiție”, a declarat el. Desigur, motivul acestei intenții, așa cum ne-a sugerat tot Băsescu, este ca să nu poată fi acuzați și condamnați, la rândul lor, de corupție, așa cum a pățit-o domnul Adrian Năstase. Dar dacă motivul este ca „ei” să pună mâna pe Justiție ca să îi defere acesteia pe domnul Băsescu Traian și pe toți cei din jurul său?
Atunci, să sperăm din toată inima că domnul Băsescu are, în sfârșit, dreptate.

4 comentarii:

  1. Lovituri de imagine:
    Ponta si-a tras consilier instelat care nu poate pacali insa chiar asa usor. A vrut sa arate ca in ciuda reactiilor externe, are si el sprijinitori si inca la nivel foarte mare. Slaba incercare, de fapt in felul asta reuseste sa dovedeasca ca:
    1. ii este frica de reactiile externe
    2. se face pres ca si Basescu, in fata oricui ii acorda sprijin
    3. declaratiile date de general ...arata interesul lor pentru rezervele din subsolul tarii si faptul că s-a batut palma.
    4. Ponta nu are incredere in capacitatile romanilor sau nu are pe nimeni suficient de destept ca sa il ia consilier, sau nici un om destept nu vrea sa il consilieze.

    Mie mi s-a parut o miscare gresita din toate punctele de vedere. Nici momentul nu e bine ales, sau mai ales momentul il face vulnerabil si demonstreaza ca ii e frica.

    In ceea ce priveste ziua de azi, iata o varianta :
    Este clar pentru toti ca parlamentul va vota suspenarea, toata lumea asteapta ca CCR sa dea vot negativ, care oricum nu va conta, iar Basescu isi va sustine nevinovatia in parlament.

    Iata ce vad eu o miscare -singura de altfel, -inteligenta a lui Basescu:

    1.CCR va da vot pozitiv suspendarii, in felul asta va arata ca ”nu este” sunbjugata lui Basescu si Parlamentul i-a invinuit degeaba. Ar fi o lovitura de imagine a CCR si implicit a lui Basescu , care va convinge lumea externa ca Parlamentul sau Ponta au exagerat. Acest lucru este perfect posibil, mai ales ca cu sau fara acordul lor ar fi tot aia. Dar impactul in cazul unui aviz favorabil, ar fi extraordinar. In plus , CCR ”ar dovedi ca este cinstita” si orice miscare impotriva ei este un abuz.
    2. Basescu ajunge in parlament si declara ca avand in vedere decizia CCR, el se supune deciziei si ca urmare isi da demisia. Ar fi o lovitura de imagine care cuplata cu decizia CCR ar face ca absolut toata presa si opinia internationala si chiar o parte a romanilor sa aprecieze gestul lui Basescu si sa inceapa sa creada ca acesta chiar este cinstit si corect.

    Poate orgoliul lui Basescu nu va accepta aceasta varianta dar ar fi singura care i-ar da sanse lui si PDL la alegerile din toamna si chiar la prezidentiale.Oricum este clar ca va fi suspendat apoi va pierde la votul popular, mai ales daca va continua sa minta azi in parlament.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marine, mulțumesc pentru comentariu. De fapt, ar fi material aici pentru două articole.

      În ceea ce îl privește pe domnul Ponta:
      1. Este bine că a reacționat la factorul extern, dar declarația domniei sale de astăzi nu este cea mai îndemânatică ieșire în public pe acest subiect. A sugerat ceva în genul spus de tine, cu frica.
      2. Deocamdată, în România, orice leader politic trebuie să țină seama de străinătate, în buna tradiție balcanică. Numai că acum sunt mai multe „Înalte Porți”. Va trebui să așteptăm până când vom avea un leader cu baze adânci în Țară pentru a vedea un alt fel de comportament, mai demn, mai românesc. Cei puși de străini sau cu sprijinul străinilor se vor închina întodeauna la străini.
      3. Prezența generalului Clark este, deocamdată, simbolică. Eu îl cunosc bine. Am lucrat împreună. Pot spune că este o mare valoare intelectuală. Întrebarea este dacă va fi folosit pentru ceea ce știe, sau doar pentru ceea ce reprezintă?
      4. Este o mare diferență între titlul de consilier și funcția de consilier. Mă îndoiesc că are cineva nevoie, în România, de consilier ca sfătuitor priceput. La noi se merge pe principiul „lasă, că știu eu mai bine”. Oricum, deși sunt oarecum în branșă, nu știu pe nimeni în România de calibrul lui Wesley Clark.

      Cât privește „mișcarea” lui Băsescu, eu cred că singura ce i s-ar potrivi ar fi tremuratul mâinii.
      1. Indiferent ce va face CCR, ea rămâne o insitutție coruptă și labilă, pentru că este compusă exclusiv din curteni corupți și labili.
      2. Băsescu nu își va da demisia. Cântărind „lovitura de imagine” cu pierderea efectivă a garanțiilor de securitate personală, vei vedea că nici nu se poate pune problema. Singurul mod în care Băsescu își va da demisia va fi dacă primește oridin să o facă. Atunci nu va mai avea încotro.

      Ștergere
  2. Hari,
    1.Ce l-ar determina pe Clark sa accepte o nominalizare care se pare ca nu il onoreaza?Daca este sa privim reactiile europene, decizia lui Clark este cel putin bizara.Deci trebuie ceva mult mai pretios decat imaginea sa ca sa il fi determinat sa accepte pozitia de consilier al lui Ponta. Nu cred ca a dus lipsa se oferte.
    2. Indiferent de valoarea sa intelectuala de care nu ma indoiesc, pe mine ma pun pe ganduri interesele sale, pentru ca indiferent cine te jefuieste, tot jfuitor se numeste iar interesul lui Clark a fost exprimat din prima zi.
    3.Stiam ca Basescu nu va demisiona , eu am spus doar care ar fi fost cea mai buna iesire, pentru ca tot o iesire va fi oricum.Cu un vot sau doua in plus, se va vota suspendarea. Daca UNPR-ul va vota impotriva suspendarii, inseamna ca dosarele lui basescu au fost mai tari decat dacet interesele sau legaturile nas-fin.Daca va vota impotriva inseamna ca probele existente la dosar sunt beton si nici o justitie din lume nu l-ar putea scapa de condamnare.Ar fi interesant de urmarit ce masini vor iesi in noaptea sta si in zilele astea din Cotroceni sau toate resedintele prezidentiale si mai ales ce transporta.

    RăspundețiȘtergere