joi, 2 august 2012

Profitorii


Ce se întâmplă cu un cetățean care a declarat că are mai mulți copii decât a făcut cu nevastă-sa și încasează alocațiile aferente pentru copiii fictivi? Sau, ce se întâmplă cu un cetățean căruia i-a murit bunica, dar nu îi declară decesul, ci o pune în geam, la vedere, să îi dea poștărița, în continuare, pensia?


Ar trebui să se întâmple ce se întâmplă acum cu domnul ministru Ioan Rus de la Interne. Adică, nimic. Când, de fapt, cetățenii din întrebările de mai sus ajung pe mâna procuraturii, pentru înșelarea statului și dobândirea de venituri necuvenite.
Asta, deoarece ei nu sunt înalți demnitari ai acestui stat și pot fi trași la răspundere, pe când demnitarii statului, care înșeală cetățenii și dobândesc venituri necuvenite pentru ei, partidele, prietenii, rudele și acoliții lor prin trucarea listelor de alegători nu pățesc nimic.
Nu este nici o coincidență că falsificarea listelor de alegători este favorabilă nu numai parlamentarilor și euro-parlamentarilor în plus față de norma reală, dar și domnului Băsescu Traian, care deține controlul asupra „justiției”, sau, mai concret, asupra procurorilor de rangul cel mai înalt în stat. Fără acest control, atât întocmitorii de liste, cât și încasatorii de beneficii publice de pe urma majorării numărului de înscriși pe aceste liste ar fi pasibili de aceleași pedepse și sancțiuni ca cetățeanul cu copii fictivi sau cel cu bunica moartă în geam.
De aceea, domnul Rus nu poate să spună alte cifre decât a spus până acum, pentru că este egal cu a recunoaște public că umbă cu bunica moartă după domnia sa. Și, atunci, nu îl mai scapă nici măcar doamna Kővesi a domnului Băsescu.
Dar noi deja știm cu cine avem de-a face, chiar dacă nu facem nimic. Singura întrebare ce mai rămâne fără răspuns este până când?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu